Зачинений на два роки прикордонний перехід у Каліфорнії відкрили лише для українців

Зачинений на два роки прикордонний перехід у Каліфорнії відкрили лише для українців

Пішохідний перехід у порту в’їзду Сан-Ісідро, який було закрито протягом двох років, знову відкрився, щоб дозволити перехід до США лише українським іммігрантам. Жодні інші мігранти або мешканці прикордонної зони не мали доступу до об’єкта, пише Border Report.

За словами волонтерів, 50 українців отримують доступ до переходу кожні дві години.

Щойно мігранти виходять із будівлі, вони зустрічають волонтерів, таких як Філ Мецгер, пастор із Сан-Дієго. Він та інші роздають мігрантам їжу та воду, допомагають їм з інформацією.

Одним із мігрантів, яким допомогли волонтери, був Аркам.

«Ми прийшли, щоб розпочати нове життя, почати з нуля, – сказав він. — Думаю, для себе та своєї сім’ї я побудую тут новий дім і почну нове життя, і все буде гаразд».

Аркам розповів про свою подорож до США, сказавши, що він та його родина виїхали з України через Молдову, а потім пройшли через Румунію, Угорщину, Словаччину та кілька інших країн, перш ніж дістатися Парижа. На початку цього місяця він прилетів до Мехіко. Два дні тому Аркам прибув до Тіхуани. Отримавши у США тимчасову гуманітарну візу, він опинився у Каліфорнії.

Аркам сказав Border Report, що хоче жити в Лос-Анджелесі та назвав США «дивовижною країною, де я в безпеці».

Раніше цього тижня міська влада Тіхуани заявила, що прийняла 1200 іммігрантів з України і вирішила розмістити їх у притулку.

У середу вранці багато мігрантів були доставлені автобусом до кордону і почали переходити до США.

«На наш погляд, було б чудово, якби вони могли розпочати процес у Європі, можливо, в Польщі, де є прямі рейси до Штатів, це був би безпечніший і швидший шлях», — сказав Мецгер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *