Організатори популярного марафону у США відмовили російським спортсменам в участі

Організатори популярного марафону у США відмовили російським спортсменам в участі

Спортсмени з Росії та Білорусі, раніше допущені до участі у цьогорічному Бостонському марафоні, які нині проживають в обох країнах, більше не будуть допущені до участі, оголосила в середу Асоціація Бостонського марафону. Про це повідомляє NBC News.

Виняток із найстарішого у світі щорічного марафону також поширюється на спортсменів, раніше допущених до участі у змаганнях BAA 5K. Однак це не стосується російських чи білоруських спортсменів, зареєстрованих на змагання, які не є резидентами цих країн. Їм буде дозволено змагатись, але вони не зможуть виступати під прапором своєї країни.

«Як і багато людей у ​​світі, ми з жахом і обурені тим, що побачили та дізналися з репортажів в Україні, — заявив президент та генеральний директор BAA Том Грілк. — Ми вважаємо, що біг — це глобальний вид спорту, і тому маємо зробити все можливе, щоб продемонструвати нашу підтримку народу України».

BAA заявила, що не визнає належність до країни чи прапори Росії та Білорусі до подальшого повідомлення. Цього року у Бостонському марафоні, забігу на 5 км та запрошення не беруть участь професійні чи запрошені спортсмени з цих країн.

Організатори заявили, що зроблять розумні спроби відшкодувати вступні внески спортсменам, які більше не можуть брати участь.

BAA також надасть усім українцям, які зареєстровані у марафоні або 5K та не можуть брати участь у змаганнях, відшкодування чи можливість відкласти участь до наступного року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *