Українці посіли почесне місце у медальному заліку на Всесвітніх іграх

Українці посіли почесне місце у медальному заліку на Всесвітніх іграх

Делегація України на Всесвітніх іграх 2022 увійшла у трійку лідерів: завоювала 16 золотих, 12 срібних і 17 бронзових медалей і посіла третє місце в медальному заліку після Німеччини та США, повідомляє Inside the Games.

Також Всесвітні ігри пожертвували $54 тисячі на підтримку українських спортсменів і спорту у відповідь на руйнування, спричинені російським вторгненням. Організатори змагань пообіцяли виділити 1 долар з кожного квитка та товару, проданого з 1 квітня, на допомогу українській громаді та національному спорту через Олімпійський фонд солідарності. Так і склалася остаточна сума.

Офіційне вручення пожертви відбулося вчора перед церемонією закриття на Protective Stadium із врученням чека президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці.

Бубка, член Міжнародного олімпійського комітету та віце-президент Всесвітньої легкої атлетики, сказав: «Солідарність з Україною в усьому світі така велика, це дивовижно! Дуже дякую за вашу підтримку, за те, що ви вірите в нас. Ми ніколи цього не забудемо».

Росії та Білорусі було заборонено брати участь у іграх у відповідь на війну.

Бубка, який є золотим призером Олімпійських ігор у стрибках з жердиною та шестиразовим чемпіоном світу, додав, що країна «пишається» виступами спортсменів, які відбуваються незважаючи на жахливу війну вдома, яка назавжди змінила їхні життя.

Організація Об’єднаних Націй 12 липня повідомила, що щонайменше 5024 цивільних були вбиті в Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. ООН побоюється, що правильна цифра значно вища. Також щонайменше 9,1 мільйона біженців покинули Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *