ДСНС України разом із поштовою компанією розробляють роботів-саперів

ДСНС України разом із поштовою компанією розробляють роботів-саперів

Державна служба України з надзвичайних ситуацій разом із групою компаній «Нова Пошта» почали розробку роботів-саперів, пише Babel.

Такі дані було отримано від прес-служби «Нової Пошти».

Згідно з планом, буде створено робота-сапера для розмінування водойм і робота іншого типу для розмінування території. У ДСНС вже визначили основні вимоги до роботів, а «Нова Пошта» взяла на себе технічний напрямок, а також пошук і залучення партнерів.

Директор з розвитку «Нової пошти» Олексій Тараненко пояснив, що компанія має чималий досвід у сфері робототехніки.

«Разом з українськими стартапами та власною R&D командою ми вже розробили та впровадили на наших підприємствах три моделі роботів. Тепер ми використаємо цей досвід у спільному проєкті з рятувальниками, щоб допомогти швидше повернути Україну до безпечного життя», — сказав Тараненко.

Компанії планують розробити та забезпечити загони піротехніків як мінімум 20 роботами кожного типу.

Сьогодні Україна є однією з найбільш замінованих країн світу. Майже третина території країни (близько 200 тисяч квадратних кілометрів) потребує розмінування. Роботи допоможуть прискорити цей процес та врятують життя піротехніків.

У червні прес-офіцер ДСНС Олександр Хорунжий заявив, що, за приблизними розрахунками саперів, для розмінування всієї території України знадобиться до 10 років.

Тим часом у Держслужбі з надзвичайних ситуацій створили мобільний додаток для мінної безпеки. Він допоможе виявити вибухонебезпечні предмети та повідомити про них.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *