Путін заявив, що війну в Україні почала не Росія, та висміяв санкції Заходу

Путін заявив, що війну в Україні почала не Росія, та висміяв санкції Заходу

Президент Росії Володимир Путін заявив у середу, що Москва продовжуватиме військові дії в Україні, доки не досягне своїх цілей, і висміяв спроби Заходу загнати Росію в кут санкціями, пише USA Today.

На щорічному економічному форумі у місті Владивосток Путін заявив, що головною метою введення військ в Україну є захист мирного населення на сході цієї країни після восьми років боїв.

«Це не ми почали військові дії. Ми намагаємося покласти цьому край, — сказав Путін. — Всі наші дії були спрямовані на допомогу людям, які живуть на Донбасі. Це наш обов’язок, і ми будемо його виконувати до кінця».

Він заявив, що Росія зміцнила свій суверенітет перед обличчям західних санкцій, які, за його словами, межують з агресією.

«Росія протистояла економічній, фінансовій і технологічній агресії Заходу, — стверджував Путін. — Я думаю, що нічого ми не втратили і нічого не втратимо. Можу сказати, що головне надбання — зміцнення нашого суверенітету, і це неминучий результат того, що зараз відбувається».

Він визнав, що національна економіка скоротиться на 2% цього року, але зазначив, що вона стабілізувалася, інфляція сповільнилася, а безробіття залишилося низьким. Путін підкреслив, що Росія продовжуватиме захищати свій суверенітет перед обличчям «спроби США та їхніх союзників зберегти своє глобальне панування», сказавши, що «світ не повинен бути заснований на диктаті однієї країни, яка базувала свою політику на своїй уявній винятковості».

Він висміяв спроби Заходу обмежити ціни на російську нафту і газ, назвавши цю ідею «дурною» і сказавши, що у Росії буде достатньо клієнтів в Азії.

«Попит на світових ринках настільки високий, що ми не матимемо жодних проблем з продажем, — сказав він. — Спроба обмежити ціни адміністративним шляхом — нісенітниця. Це призведе тільки до зростання цін. Якщо вони спробують реалізувати це тупе рішення, то нічого доброго для тих, хто його прийме, це не принесе. У такому випадку ми просто припинимо поставки, якщо це суперечить нашим економічним інтересам. Ми не будемо постачати газ, нафту, дизельне паливо чи вугілля».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *