США виділять додаткові $457 млн для українських правоохоронців

США виділять додаткові $457 млн для українських правоохоронців

У понеділок Сполучені Штати оголосили про ще 457,5 мільйонів доларів для українських правоохоронних органів, пише France24.

Це останнє на даний момент фінансування Києва від США на додаток до мільярдів для військових, які борються з російськими загарбниками.

Допомога підтримає Національну поліцію та Прикордонну службу, а також зусилля з розслідування звірств російських військ під час їх відходу з українських територій.

«Наше забезпечення засобами індивідуального захисту, медичним приладдям і бронетехнікою значно зменшило жертви серед українських цивільних осіб та їхніх захисників», — повідомив держсекретар Ентоні Блінкен у заяві з цього приводу.

«Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з українським народом і залишаються відданими підтримці демократичної, незалежної та суверенної України», — додав він.

За даними Державного департаменту, Сполучені Штати виділили українським правоохоронним органам понад 645 мільйонів доларів із середини грудня.

Фінансування кримінального переслідування злочинців надійшло після того, як Україна виявила місце масового поховання в місті Ізюм після відсічі, яку Збройні Сили надали російським військам. Було виявлено тіла 447 осіб, переважно мирних жителів, багато хто зі слідами тортур.

Президент Володимир Зеленський заговорив про ще два масових поховання та у зверненні до Генасамблеї ООН минулого тижня вимагав «покарання» для Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *