Президент України виступив перед лідерами G7: головне зі звернення

Президент України виступив перед лідерами G7: головне зі звернення

Президент США Джо Байден та інші лідери G7 зустрілися віртуально, щоб обговорити, що ще вони можуть зробити для підтримки України, і вислухали президента України Володимира Зеленського, який назвав системи ППО своїм «пріоритетом номер один», пише Jerusalem Post.

Володимир Зеленський у вівторок звернувся до лідерів країн G7 із проханням терміново надати Україні зброю протиповітряної оборони після того, як Росія обрушила крилаті ракети на міста по всій країні. Внаслідок ударів у Запоріжжі загинула щонайменше одна людина, шість у Києві, а Львів та інші міста України залишилися без світла на певний час. 19 людей загинули у цей день під час найбільших повітряних нальотів з початку війни.

Президент Росії Володимир Путін, перебуваючи під внутрішнім тиском з метою підняти ставки у семимісячній війні, оскільки його війська втрачають позиції з початку вересня, сказав, що наказав завдати ударів як «помсту» за вибух, який пошкодив Керченський міст до анексованого Криму.

Джо Байден та інші лідери G7 вислухали Зеленського, який назвав системи ППО своїм «пріоритетом номер один». Байден уже пообіцяв посилити протиповітряну оборону, і речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що ця обіцянка продовжить «конфлікт».

Росія заявила, що у вівторок продовжила наносити дальні авіаудари по енергетичній та військовій інфраструктурі України, хоча атаки не здавалися такими інтенсивними, як напередодні. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що головними цілями РФ були енергетичні об’єкти в рамках заздалегідь спланованої кампанії, спрямованої на те, щоб зробити життя мирного населення нестерпним.

У нічному відеозверненні з місця одного з терактів у Києві Зеленський пообіцяв, що Україна продовжить воювати.

«Ми зробимо все, щоб зміцнити наші збройні сили. Зробимо поле бою болючим для ворога», — заявив він.

Очікується, що лідери G7 винесуть попередження Білорусі, найближчому союзнику Москви, після того, як Мінськ заявив, що розгортає своїх солдатів разом із російськими військами поблизу України у відповідь на те, що президент Олександр Лукашенко назвав «загрозою з боку Києва та його західних союзників».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *