«Путін прорахувався»: у новому інтерв’ю Байден говорив про РФ та ядерну зброю

«Путін прорахувався»: у новому інтерв’ю Байден говорив про РФ та ядерну зброю

У вівторок у розгорнутому інтерв’ю CNN президент США Джо Байден висловив свою думку щодо ймовірності застосування ядерної зброї президентом РФ Володимиро Путіним, пише Yahoo, яке зібрало найголовніші тези американського лідера.

Кореспондент CNN Джейк Теппер запитав Байдена, чи вважає президент, як припускають інші світові лідери та колишні чиновники США, що Путін за останні роки став розгубленим і ірраціональним.

Байден сказав, що очікування Путіна щодо того, що станеться, коли він вторгнеться в Україну, були «нераціональними», але щодо Путіна, «я вважаю, що він раціональний гравець, який значно прорахувався».

«Я думаю… він думав, що його приймуть із розпростертими обіймами, що це дім матінки-Росії в Києві, і що тут його приймуть, і я думаю, що він просто повністю прорахувався…», — зазначив президент США.

За словами Байдена, він не думає, що Путін застосує ядерну зброю в Україні, «але я вважаю, що для нього безвідповідально говорити про такі речі», і «Армагеддон» справді є невеликою ймовірністю, якщо щось піде не так.

«Коли ви використовуєте ядерну зброю, можливі помилки, прорахунки», — сказав Байден, і якщо ситуація вийде з-під контролю, це «може закінчитися Армагеддоном».

Президент відмовився сказати про те, що зроблять США, якщо Путін перетне «червону лінію» в Україні.

«Було б безвідповідально з мого боку говорити про те, що ми в такому випадку зробили б чи не зробили», — зазначив він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *