IKEA передає понад $1,6 млн на підтримку гуманітарних проектів в Україні

IKEA передає понад $1,6 млн на підтримку гуманітарних проектів в Україні

Компанія IKEA виділила 1,7 млн ​​євро (1,66 млн доларів) на підтримку місцевих гуманітарних проектів в Україні, повідомила прес-служба. Про це пише Interfax.

За даними прес-служби, загалом допомогу отримали 35 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Ця сума включає як фінансові пожертви, так і допомогу в натуральній формі. Компанія бачить потребу у винятковій мобільності, заявили в IKEA. Саме тому вирішили об’єднати зусилля з партнерськими організаціями, які зараз реалізують проекти негайної допомоги в Україні.

Компанія передала товари, а також надала додаткову фінансову допомогу для облаштування численних центрів розміщення, дитячих майданчиків і модульних будинків для українців, які шукають тимчасове житло.

У співпраці з Датським Червоним Хрестом IKEA пожертвувала 1,5 млн євро (1,46 млн доларів) на центри розміщення по всій Україні, які надають притулок для 30 000 внутрішньо переміщених осіб (переважно жінок/сімей з дітьми, людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями).

Були направлені кошти на центри тимчасового розміщення та реабілітації в Україні, де ВПО також можуть отримати психологічну підтримку, юридичні консультації та універсальний соціальний захист. Також компанія передала кошти на облаштування модульних будинків у Бучанському районі (Київська область). Передає IKEA й продуктові набори через Червоний Хрест України та разом з ініціативою Save the Children, які роздають переселенцям.

У всьому світі різні організації, пов’язані з IKEA, пожертвували загалом 30 мільйонів євро (29,3 млн доларів) для України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *