Прем’єр-міністр Великої Британії йде у відставку: новим може стати Борис Джонсон

Прем’єр-міністр Великої Британії йде у відставку: новим може стати Борис Джонсон

Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра Сполученого Королівства після складних перших кількох тижнів як лідер Консервативної партії. Її прем’єрство тривало лише 44 дні, пише Halifax Courier.

Прихильники консерваторів закликали Трасс піти після розвороту ключових рішень щодо інфляції та вартості життя, і дивної восьмихвилинної прес-конференції, яку назвали провальною. Нещодавні опитування громадської думки показали, що лейбористи можуть здобути переконливу перемогу.

Трас оголосила про свою відставку о 13:30 у четвер. Борис Джонсон, який пішов з посади прем’єр-міністра лише 6 вересня цього року, рекламувався як один із тих, хто може взяти на себе цю роль, якщо Трасс піде. Тепер, коли вона пішла, ці чутки посилюються. Йдучи з поста, Джонсон натякнув на майбутнє повернення — тож це може бути не так уже й надумано чи неймовірно.

Немає жодних правил, які б забороняли Джонсону знову бути прем’єр-міністром, навіть незабаром після того, як закінчився його перший термін. Джонсон також є дуже популярною фігурою серед виборців-консерваторів — із сильним статусом знаменитості серед плаваючих та правоцентристських виборців. Це означає, що, незважаючи на всю свою кар’єру, наповнену протиріччями та скандалами, Джонсон справді може бути кандидатом на виборах для консерваторів.

Однак через те, що Трасс так швидко залишає свою посаду, можливо, спроба повернутися буде занадто ранньою для Джонсона, оскільки він намагається убезпечити свої фінанси в міжнародних виступах. До того ж, опозиційні партії, ймовірно, готові нападати на раніше заплямовану фігуру, що повертається до керма. Тож поки що за ситуацією можливо лише спостерігати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *