Ліберали відмовилися від листа Байдену із закликами до переговорів щодо України

Ліберали відмовилися від листа Байдену із закликами до переговорів щодо України

Прогресивні депутати-демократи у вівторок відкликали лист, надісланий на початку цього тижня президенту США Джо Байдену — документ закликав його змінити підхід США до війни в Україні шляхом прямих переговорів з Росією, пише Voanews.

У заяві у вівторок представник Праміла Джаяпал, співголова Прогресивної групи Конгресу, взяла на себе відповідальність за помилкове оприлюднення листа.

«Лист був складений кілька місяців тому, але, на жаль, був оприлюднений персоналом без перевірки», — пояснила вона.

Нагадаємо, що тридцять демократів Палати представників підписали лист, у якому йдеться про те, що дипломатичні зусилля також мають бути частиною підходу США до припинення війни в Україні. Детальніше ми писали про нього тут.

Але у вівторок вранці член Конгресу Сара Джейкобс написала у Twitter: «Час у дипломатії — це все. Я підписала цей лист 30 червня, але відтоді багато чого змінилося. Я б не підписала його сьогодні».

Представник Марк Покан також написав у Twitter: «Це було написано в липні, і я не знаю, чому це оприлюднено зараз. Поганий час. Лист намагався досягти припинення вогню, а також дипломатії, поки інші били в бойові барабани, а не критикували Байдена».

На прес-конференції в червні 2022 року Байден визнав можливість дипломатичних переговорів, коли його запитали, чи доведеться Україні поступитися територією Росії, щоб припинити конфлікт.

«Мені здається, що в якийсь момент уздовж лінії тут доведеться досягти врегулювання шляхом переговорів. І що це передбачає, я не знаю», — сказав Байден журналістам.

У оригінальному листі законодавці вказали, що Сполучені Штати не мають права тиснути на Україну, та «рамка, імовірно, включатиме стимули для припинення бойових дій, у тому числі певну форму послаблення санкцій, і об’єднає міжнародні спільноти у створенні гарантій безпеки вільної незалежної України, прийнятні для всіх сторін, зокрема для українців». Цього разу вони високо оцінили підхід Байдена до конфлікту, а у спростуванні Джаяпал сказала: «Кожна війна закінчується дипломатією, і ця закінчиться також після перемоги України».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *