Директор ЦРУ таємно відвідав Київ та зустрівся з президентом України

Директор ЦРУ таємно відвідав Київ та зустрівся з президентом України

Згідно з джерелами в уряді США, директор ЦРУ Вільям Дж. Бернс відвідав президента України Володимира Зеленського на початку цього місяця, щоб підтвердити підтримку США у війні проти Росії, пише Republic World.

Директор ЦРУ «підкріпив зобов’язання США надавати підтримку Україні в її боротьбі з російською агресією, включаючи продовження обміну розвідувальними даними», — сказав представник уряду США. Візит відбувається в той час, коли Росія використовує озброєні безпілотники для націлювання на критичну інфраструктуру в Україні.

Це відбувається також на тлі того, що у Франції та Німеччині тривають протести через зростання вартості енергоресурсів, а населення починає замислюватися, чому вони мають нести тягар високих витрат на енергоносії, щоб фінансувати війну в Україні. Україна значною мірою залежить від військової допомоги Заходу, насамперед від США, щоб продовжувати військові дії проти Росії.

Також є занепокоєння щодо підтримки України з боку США, тому що проміжні вибори в США наближаються, і республіканець Кевін Маккарті, лідер меншості, припустив, що США не повинні продовжувати підтримувати Україну нескінченно.

У вересні, виступаючи на конференції, організованій Інститутом Аспена, Вільям Дж. Бернс заявив, що президент Росії Володимир Путін прорахувався і що Москва зазнала невдачі у своєму вторгненні в Україну.

Нинішній директор ЦРУ є сином генерал-майора Вільяма Ф. Бернса, який був директором Агентства з контролю над озброєннями та роззброєнням США за адміністрації Рейгана. Вільям Дж. Бернс служив у Москві в 1990-х роках, а потім знову був послом США в Росії з 2005 по 2008 рік. Він неодноразово попереджав, що розширення НАТО на схід — це червона лінія для Москви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *