Російського опозиціонера ув’язнили на 8,5 років за стріми про звірства у Бучі

Російського опозиціонера ув’язнили на 8,5 років за стріми про звірства у Бучі

Російський суд засудив опозиційного політика Іллю Яшина до восьми з половиною років ув’язнення у найгучнішій на сьогоднішній день справі про ув’язнення росіянина за протидію вторгненню в Україну, пише The Guardian.

Яшина судили за звинуваченням у поширенні неправдивої інформації, спрямованої на дискредитацію російської армії, через серію дописів у травні про вбивства та катування українських цивільних російськими військами в місті Буча.

«Висловлюючи ненависть до політичної системи Російської Федерації та усвідомлюючи, що він є публічною особою… Яшин створив реальну загрозу для формування негативного ставлення до збройних сил Російської Федерації», — йдеться у вироку Мещанського районного суду Москви.

Ветеран російської антипутінської опозиції, Яшин був одним із невеликої групи гучних противників війни, які вирішили не залишати країну, заявивши, що він вважає, що «антивоєнні голоси звучать голосніше та переконливіше, якщо особа залишається в Росії».

У промові в залі суду цього тижня Яшин сказав: «Я повинен залишитися в Росії, я повинен говорити правду вголос і я повинен зупинити кровопролиття будь-якою ціною. Мені фізично боляче думати, скільки людей загинуло на цій війні, скільки життів було зруйновано і скільки сімей втратили домівки. Не можна бути байдужим. І я клянуся, що ні про що не шкодую».

Він додав: «Краще провести 10 років за гратами як чесна людина, ніж тихо згоряти від сорому за кров, пролиту вашим урядом».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *