Всесвітньо відомий художник Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Всесвітньо відомий художник Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Англійському вуличному художнику Бенксі присвоєно звання почесного громадянина міста Ірпінь Київської області, пише Ukrainska Pravda.

В офіційній цитаті Ірпінської міської ради йдеться, що Бенксі звернув увагу міжнародної спільноти на масштаби руйнувань в Ірпені.

«Художник Бенксі залишив своє графіті на одному із знищених рашистами будинків Ірпеня, таким чином привернувши увагу світової громадськості до масштабів знищення Ірпіня та увічнивши своєю творчістю історію боротьби Ірпеня та ідею його відродження», — зазначено у повідомленні на сайті.

Бенксі підтвердив авторство семи робіт у Київській області та навіть опублікував відео, на якому він їх створює. Ми писали про це раніше.

Нещодавно у Гостомелі Київської області вандали вирізали та винесли одну з робіт Бенксі. Цих людей та зрізане графіті, начебто, у хорошому стані, знайшли поліцейські.

Одним із крадіїв виявився український художник із Черкас Олександр Дувінський, який заявив, що брав участь у вирізанні картини зі стіни будинку, щоб врятувати її.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *