Grain from Ukraine: третє судно з українською пшеницею вийшло з порту Одеси

Grain from Ukraine: третє судно з українською пшеницею вийшло з порту Одеси

Третє судно з 25 тисячами тонн української пшениці для Сомалі вийшло з Одеського порту 9 грудня в рамках продовольчої гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine, або «Зерно з України».

Як передає Ukrinform, про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Зерно з України: 25 тисяч тонн продовольчої пшениці з України вирушили до Сомалі. Балкер NEVA сьогодні вийшов з Одеського порту і рухається зерновим коридором у складі каравану», — йдеться в повідомленні.

Віце-прем’єр-міністр України з питань відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що 25 тисяч тонн пшениці, які будуть доставлені до Сомалі, є прямою допомогою від української держави.

Він зазначив, що доставка цього гуманітарного вантажу здійснюється за підтримки урядів Японії, Франції та Фінляндії.

NEVA — третє судно, яке вийшло з України в рамках ініціативи «Зерно з України». Перші два кораблі доставили в Ефіопію 55 000 тонн пшениці. За даними Міністерства інфраструктури, такої кількості їжі вистачає майже для 200 тисяч людей на рік.

У відомстві додали, що з 1 серпня з чорноморських портів України вийшли 533 судна, які доставили 13,3 млн тонн української агропродукції до країн Азії, Європи та Африки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *