США надсилають Україні ще $275 млн військової допомоги

США надсилають Україні ще $275 млн військової допомоги

Згідно публікації на сайті Білого дому, США надсилають Україні додаткові 275 мільйонів доларів військової допомоги. За повідомленням офіційних осіб, пакет включає велику кількість боєприпасів і високотехнологічних систем для виявлення та протидії безпілотникам, пише AP.

Загальна сума допомоги менша, ніж більшість останніх пакетів, наданих США, адже багато військових чиновників і експертів прогнозують зменшення атак протягом зими. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія, схоже, уповільнює свою військову діяльність, щоб перегрупуватися та розпочати новий наступ, коли погода потеплішає.

Останній пакет допомоги включає 80 000 боєприпасів для гаубиць і нерозголошену кількість боєприпасів для артилерійської ракетної системи високої мобільності, відомої як HIMARS. Він також включає системи протидії безпілотникам і протиповітряній обороні, а також більше HUMVEE, генераторів та іншого бойового обладнання.

Атаки безпілотників почастішали, що робить виявлення безпілотних вибухівок критичним для українських сил. Протягом літа Росія купила в Ірану сотні ударних БПЛА, планується більше. Російські війська дедалі частіше атакують цивільну інфраструктуру України, включно з електростанціями, залишаючи тисячі людей без тепла та електроенергії з настанням зими.

Включно з останньою допомогою, США наразі виділили Україні зброю та інше обладнання на суму понад 19,3 мільярда доларів після нападу Росії 24 лютого. Допомога надаватиметься через повноваження президента, що дозволяє Пентагону брати зброю зі своїх власних запасів і швидко відправляти її в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *