Понад 215 000 українців приїхали до США як біженці: які проблеми є наразі

Понад 215 000 українців приїхали до США як біженці: які проблеми є наразі

За даними Об’єднаної служби громадянства та імміграції, понад 215 000 українських біженців втекли до США, рятуючись від російської війни проти України. Багато хто залишає друзів і родину, не знаючи, чи побачить їх коли-небудь знову, пише Fox News.

21 квітня 2022 року США оголосили про ключовий крок до виконання зобов’язання президента Байдена щодо прийому українців, які тікають від вторгнення Росії. Він надає можливість громадянам України та їхнім найближчим родичам, які перебувають за межами США, приїхати в країну та тимчасово залишитися на два роки.

Лютеранська служба імміграції та біженців каже, що більшість українських біженців — жінки та діти — це означає, що вони також стикаються з проблемами догляду за дітьми. Є й інші складнощі.

«Часто існують мовні бар’єри, які заважають українцям працювати в обраній сфері, — сказав президент і генеральний директор Кріш О’мара Віньяраджа. — Транспорт є головною перешкодою. Вони не мають доступу до автомобілів». Він сподівається, що адміністрація зрозуміє: «цим біженцям потрібен не лише короткостроковий захист, але й довгострокова підтримка».

Директор Американської служби в Україні Асвар Рахман допомагає українським родинам приїхати до США. Він не впевнений, що біженцям, які хочуть вступити до коледжу чи отримати професійні сертифікати, необхідні для продовження своєї попередньої кар’єри, варто інвестувати в це свій час та гроші, оскільки їх перебування в США наразі обмежене.

«Єдине, чого я хотів би, щоб уряд дозволив людям планувати довгостроково, — це чітко дати зрозуміти, що ми не маємо наміру нікого повертати у місця, які навіть непридатні для проживання, — сказав Рахман. — Я сподіваюся, що уряд зрештою продовжить перебування».

Tent Partnership for Refugees співпрацює з бізнес-спільнотою, щоб залучити біженців до роботи. У вересні вони провели бізнес-саміт США, на якому 45 провідних американських брендів, включаючи Amazon, Hilton, Pfizer і PepsiCo, пообіцяли спільно найняти понад 22 000 біженців у США протягом наступних трьох років. Ярон Шварц є керівником компанії Tent у США. Згідно з дослідженням Інституту фіскальної політики, він каже, що наймання біженців має ділові переваги.

«Більшість роботодавців повідомили, що біженці мають нижчу плинність серед середніх працівників, — сказав Шварц. — Американські споживачі насправді частіше купували продукт у компанії, яка погодилася найняти біженців».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *