Уряд України не стурбований перевірками витрат допомоги від США: посол

Уряд України не стурбований перевірками витрат допомоги від США: посол

Посол України в США Оксана Маркарова заявила в неділю, що уряд України не стурбований посиленням перевірки Республіканською партією витрат на Україну, поки республіканці готуються отримати більшість у Палаті представників, пише The Hill.

Під час виступу в програмі ABC «This Week» співведуча Марта Раддатц запитала Маркарову, чи вона стурбована новим балансом сил у Вашингтоні та закликами посилити нагляд за фінансовою та військовою підтримкою України в її війні з Росією.

«Ні. Ми насправді вітаємо всю прозорість і підзвітність, і ми працюємо з Конгресом на дуже сильній двопартійній основі», — сказала Маркарова.

«І вже є низка систем», — додала вона, посилаючись на систему підзвітності НАТО та повну звітність щодо міжнародної бюджетної підтримки.

«Тож ми з нетерпінням чекаємо продовження цього. І, власне, ми дуже розраховуємо на продовження підтримки Конгресу, особливо на 2023 рік», — сказала Маркарова.

Лідер меншості в Палаті представників Кевін Маккарті, ймовірний наступний спікер Палати представників, пообіцяв посилити облік витрат США в Україні, посилаючись на необхідність зосередитися на внутрішніх проблемах. Ультраправі члени партії, такі як конгресмен Марджорі Тейлор Грін, заявляли, що Республіканська партія припинить фінансування оборони України. Однак більшість у партії зосередили свої заклики на перевірці, обіцяючи продовжувати підтримку Києва.

У 2022 році США спрямували Україні близько 50 мільярдів доларів, включаючи оборонну, гуманітарну та фінансову підтримку. Незважаючи на деякий скептицизм Республіканської партії щодо витрат, двопартійна група законодавців Палати представників, які відвідали Київ цього місяця, підтримали запити українського уряду щодо збільшення систем протиповітряної оборони, боєприпасів, безпілотників і військової підготовки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *