США планують відправити в Україну устаткування для «розумних бомб»: CNN

США планують відправити в Україну устаткування для «розумних бомб»: CNN

Сполучені Штати планують надіслати в Україну електронне обладнання, яке може перетворювати некеровані авіаційні боєприпаси на «розумні бомби», які забезпечують високу точність націлювання, за словами кількох американських чиновників. Про це пише CNN.

Джерела повідомили, що рішення відправити комплекти в Україну, про яке вперше повідомила Washington Post, очікується в наступному пакеті допомоги Україні в галузі безпеки вже цього тижня.

Комплекти наведення поєднують навігаційні системи та системи глобального позиціонування та можуть бути підключені до бомб різної ваги та розміру, щоб створити те, що Пентагон називає Joint Direct Attack Munition, або JDAM. Збройні сили США використовували цю технологію на 500-фунтових бомбах до більших 2000-фунтових бомб, щоб наносити удари з високим ступенем точності.

Високоточні бомби могли б допомогти Україні атакувати стаціонарні російські оборонні лінії або інші великі цілі. Але зазвичай їх скидають з бомбардувальників або винищувачів. Українським Повітряним Силам потрібно буде знайти спосіб націлюватися та запускати JDAM зі своїх застарілих літаків радянських часів, подібно до того, як вони робили з протирадіаційними ракетами HARM виробництва США на початку цього року.

За даними ВПС США, ці комплекти дають некерованим бомбам радіус дії приблизно 15 миль, що означає, що вони не дозволять Україні завдати удару вглиб території Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *