Зеленський відвідав Бахмут: захисники передали йому прапор для Конгресу США

Зеленський відвідав Бахмут: захисники передали йому прапор для Конгресу США

Президент України Володимир Зеленський у вівторок несподівано відвідав бійців, які захищають східне прифронтове місто Бахмут, що місяцями було обложене російськими військами, зокрема найманцями з приватної військової компанії Вагнера, пише Axios.

Бойові дії навколо промислового міста на Донбасі точаться вже кілька місяців, але нещодавно воно стало місцем одних із найзапекліших боїв під час вторгнення Росії в Україну. З початку обстрілу в травні 2022 року Бахмут, населення якого до повномасштабного вторгнення становило від 70 000 до 80 000 осіб, перетворився на «руїни», — заявив Зеленський на початку грудня.

В офісі Зеленського повідомили, що він їздив у місто, щоб відвідати особовий склад однієї з механізованих бригад, що обороняються, але невідомо, де саме він побував у Бахмуті. Президент подякував воїнам за мужність, стійкість і силу, та відзначив нагородами військовослужбовців.

Під час візиту, як повідомляє Obozrevatel, захисники Бахмута через Зеленського передали прапор України в Конгрес США. Президент пообіцяв виконати прохання воїнів.

«Хлопці передали прапор наш прекрасний український з підписами своїми, щоб ми передали (Конгресу США. — Ред.). У нас непроста ситуація. Ворог збільшує свою чисельність, та наші хлопці більш сміливі. І треба потужніша зброя. Ми передамо — Конгресу, президенту Сполучених Штатів вдячність за їхню підтримку. Але цього замало. Це такий натяк: цього замало», — зазначив Зеленський.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *