Танки та NASAMS: декілька країн нададуть Україні найнеобхіднішу зброю

Танки та NASAMS: декілька країн нададуть Україні найнеобхіднішу зброю

Польща вирішила відправити роту танків Leopard для допомоги Україні у війні з вторгненням до Росії, заявив у середу президент Анджей Дуда під час візиту до Львова, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Литви Ґітанасом Науседою.

Дуда сказав, що цей крок можливий як елемент більшої міжнародної коаліції танкової допомоги Києву. Керівництво Польщі зазначає, що веде переговори з іншими країнами щодо потенційної міжнародної коаліції, яка передасть до України танки Leopard німецького виробництва, пише ABC.

Зеленський заявив, що Україні потрібні танки, щоб виграти війну, і «очікує спільного рішення» з цього приводу, оскільки «одна країна не може забезпечити нас достатньою кількістю». Три лідери також обговорили подальше стратегічне партнерство між своїми країнами.

Литва передасть Україні системи протиповітряної оборони, які «мають допомогти вам у боротьбі», — сказав Науседа, якого цитує Ukrinform.

У Британії прем’єр Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Уоллесу попрацювати з союзниками щодо транспортних засобів, які краще відправити. Сполучене Королівство розглядає можливість надання бойових танків Challenger 2. зазначає Громадське.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його уряд придбає американську систему протиповітряної оборони NASAMS для пожертвування Україні. Про це стало відомо після зустрічі Трюдо і президента США Джо Байдена в Мехіко, зазначає The Defense Post.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстром сказав, що його країна відправить Україні самохідні артилерійські установки Archer, щоб відкинути російських окупантів, пише Liga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *