Прем’єр-міністр України та посол США обговорили роботу енергосистеми в умовах обстрілів

Прем’єр-міністр України та посол США обговорили роботу енергосистеми в умовах обстрілів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і посол США в Україні Бріджит Брінк під час зустрічі обговорили шляхи підвищення стійкості української енергосистеми до ракетних атак Росії, пише Yahoo з посиланням на Європейську правду.

«Ми говорили з Бріджит Брінк про зміцнення енергетичної стійкості України. Разом з нашими партнерами ми розробляємо механізми, які допоможуть збалансувати енергетичну систему України в умовах російського обстрілу. Розраховуємо на допомогу США. Вдячні за вашу сильну та непохитну підтримку», — написав Шмигаль у Twitter.

Західні партнери України надають підтримку для відновлення її енергетичної системи на тлі масованих обстрілів, які на багато годин та навіть днів залишають населені пункти без світла, а разом з ним без опалення та водопостачання.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Державний департамент США заявив, що США надають 53 мільйони доларів на термінову закупівлю обладнання, необхідного для відновлення української енергосистеми після ракетних ударів Росії.

У середині грудня США відправили Україні перше енергетичне обладнання вартістю близько 13 мільйонів доларів.

Також наприкінці грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна домовилася з партнерами про сотні генераторів і трансформаторів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *