США розпочали розширену підготовку українських військ на своїй території

США розпочали розширену підготовку українських військ на своїй території

У неділю США почали проводити більш просунуту підготовку українських військ. Це свідчить про те, що американська влада очікує посилення конфлікту протягом найближчих місяців, коли українські сили будуть агресивно вести бій проти Росії, зазначає Business Insider.

Генерал Марк А. Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, сказав The Washington Post у неділю, що тренування розпочалися того дня та були спрямовані на те, щоб зробити українські війська більш ефективними проти російських сил, зосередивши увагу на підготовці їх до широкомасштабних бойових дій.

Тренування спрямовані на те, щоб привести війська до максимізації ефективності комбінованого озброєння: їх танків, артилерії та бойових машин, за словами Міллі. Початковий етап тренування пройдуть близько 500 українських військових.

Ця новина з’явилася в той момент, коли Україна прогнозує більший наступ з боку Росії після зимового уповільнення бойових дій, а США та їхні партнери передають Україні свою найсучаснішу зброю.

У неділю українські військові почали прибувати до США для навчання на системі протиракетної оборони Patriot, яку США нададуть українським військовим. Інші союзники також передають Україні все більш сучасну військову техніку, і багато європейських країн погодилися надіслати Україні танки вперше з початку конфлікту.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив у неділю, що очікує, що найближчим часом в Україну буде відправлено більше важкого озброєння, сказавши німецькому виданню Handelsblatt: «Ми перебуваємо у вирішальній фазі війни».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *