ISW: Кремль, ймовірно, готує «рішучі дії» протягом наступних 6 місяців

ISW: Кремль, ймовірно, готує «рішучі дії» протягом наступних 6 місяців

Кремль, ймовірно, прагне «здійснити рішучі дії протягом наступних шести місяців», щоб знову взяти ініціативу в Україні, пише американський Інститут вивчення війни.

Такий план нібито готується після серії невдач і успішних українських контрнаступів, повідомляє ISW в останньому оновленні своїх аналітичних даних.

Росія не змогла досягти більшості своїх головних цілей в Україні з початку свого повномасштабного вторгнення в лютому минулого року. Російським військам не вдалося захопити Київ у перші дні вторгнення, а також усю Луганську та Донецьку області.

З лютого українські війська звільнили понад 50% території, окупованої Росією, включно з Херсоном, єдиним обласним центром, яку Росії вдалося взяти, нагадує Інститут.

Російська авіаційно-ракетна кампанія під командуванням генерала армії Сергія Суровікіна наприкінці 2022 року, націлена на найважливішу інфраструктуру України, також не дала значних оперативних результатів та не деморалізувала українське суспільство, як, ймовірно, мав намір Кремль.

Путін і високопосадовці продовжують повторювати, що Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей, незважаючи на поразки Росії на полі бою. Він почав публічно сигналізувати про підготовку до затяжної війни на початку грудня 2022 року, пообіцявши, що Росія виправить помилки своїх попередніх військових кампаній та створивши умови для затяжної війни в Україні.

Хоча Путін не змінив своїх цілей на війну, з’являються свідчення того, що він змінює фундаментальні аспекти підходу до війни, розробляючи кілька нових напрямків, зазначає ISW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *