«Це честь для України, що він був нашим другом»: Зеленський вшанував пам’ять Вахтанга Кікабідзе

«Це честь для України, що він був нашим другом»: Зеленський вшанував пам’ять Вахтанга Кікабідзе

15 січня у Грузії у віці 84 років пішов з життя відомий кіноактор, естрадний співак, сценарист, кінорежисер, автор пісень і депутат парламенту Грузії Вахтанг Кікабідзе, пише Ukrinform.

Кікабідзе був великим другом України, а також Заслуженим артистом України. Він різко засуджував війну, розв’язану Росією проти нашої країни. Наприклад, у серпні 2022 року він перерахував кошти, отримані від свого концерту в Батумі, на допомогу 26-й артилерійській бригаді імені генерал-єфрейтора Романа Дашкевича Сухопутних військ України.

Кікабідзе не був у жодному російському місті після того, як Росія атакувала Грузію у серпні 2008 року і не радив українським артистам гастролювати у Росії після початку війни у 2014 році.
Це честь для України, що Вахтанг Кікабідзе був її другом, заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні в неділю.

«Сьогодні обірвалося життя великого друга України, легенди — Вахтанга Кікабідзе. Про нього можна багато говорити, і все одно не вистачить слів, щоб сказати все те, що варто про нього сказати. Це честь для нас, що він був нашим другом. Світла йому пам’ять!» — сказав Зеленський.

«У віці 84 років помер грузинський актор та співак Вахтанг Кікабідзе. Вахтанг був великим другом України. Світла пам‘ять світлій людині», — написав у Twitter глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Пішов з життя Вахтанг Кікабідзе — легенда, друг України, культовий грузинський актор та співак, Заслужений артист України.Він залишив по собі величезний внесок в кінематограф та в історію, як чесна та смілива людина, яка відкрито виступала проти путінського режима. Світла пам‘ять», — такий твіт опублікував міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *