«Ми здатні вистояти ще довше»: перша леді України дала інтерв’ю CNN

«Ми здатні вистояти ще довше»: перша леді України дала інтерв’ю CNN

Перша леді України Олена Зеленська заявила, що українці можуть вистояти «ще довше», поки війна країни з Росією наближається до річної позначки, пише The Hill.

«Ми розуміємо, що, протримавшись рік, ми здатні вистояти ще довше. Ми можемо це витримати», — сказала Зеленська в ефірі «Fareed Zakaria GPS» CNN через перекладача.

Останніми днями Росія відновила удари по Києву, Харкову та іншим містам України, включно з Дніпром.

«Цей державний тероризм має на меті залякати людей… І одна з цілей, яку вони мають, — знищити інфраструктуру цієї країни, щоб люди були виснажені, щоб люди сказали: „Ох, як ми втомилися від цієї війни. Давайте домовимось. Давайте доведемо цю війну до кінця“. Але вони не досягли своєї мети», — зазначила перша леді.

«Люди намагаються продовжувати жити, працювати, щоб їхні діти ходили до школи. Іноді навіть жартують. І вони не тільки намагаються вижити, але й жити осмисленим життям», — сказала Зеленська.

Перша леді України розповіла, що українці «пристосовуються до нових умов» і до перебоїв з енергопостачанням, ракетних загроз та інших нестабільностей військового часу. Але вона також підкреслила вплив війни, сказавши, що «наші діти занадто рано виросли».

«Всі діти в Україні розуміють, що відбувається, і мої в тому числі. Від них нічого не приховаєш. І ми й не намагаємося, тому що вони живуть в одному інформаційному просторі з усіма нами», — сказала Зеленська, наголосивши на необхідності молодих українців продовжувати освіту будь-яким чином.

«Ми не повинні здаватися, тому що ми знаємо, що Україні після війни будуть потрібні освічені молоді люди, які будуть відновлювати нашу країну і відновлювати нормальність в країні і в наших родинах», — додала перша леді, мати двох дітей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *