Європарламент закликав створити спецтрибунал щодо злочину агресії проти України

Європарламент закликав створити спецтрибунал щодо злочину агресії проти України

Європейський парламент закликав створити спеціальний трибунал, який би судив президента Росії Володимира Путіна та президента Білорусі Олександра Лукашенка за злочин агресії проти України, пише DW.

У резолюції, яка не має обов’язкової сили, йдеться про «нагальну потребу» для ЄС та його держав-членів наполягати на створенні суду. У ньому також зазначено, що трибунал повинен мати юрисдикцію розслідувати не лише справу щодо Путіна та керівництва Росії, але й президента Білорусі Олександра Лукашенка за допомогу Москві.

Президент України Володимир Зеленський привітав крок парламенту та закликав «усіх наших партнерів підтримати такий трибунал».

«Росія має відповідати за свою агресивну війну, і справедливість має восторжествувати», — написав український лідер у Twitter.

Україна каже, що спеціальний трибунал потрібен, щоб подолати той факт, що Міжнародний кримінальний суд (МКС), який розпочав розслідування конфлікту, не може переслідувати Росію за злочин агресії.

У понеділок міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до МКС закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для переслідування російських військових злочинів в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *