Українській учасниці «Міс Всесвіт» не дозволили говорити про війну зі сцени

Українській учасниці «Міс Всесвіт» не дозволили говорити про війну зі сцени

Вікторія Апанасенко підкреслила, що про напад Росії на Україну під час конкурсу не йшлося, повідомляє Yahoo.

«Фраза про те, що Росія напала на Україну, на сцені конкурсу не звучала», — сказала вона.

«У мене була півторагодинна співбесіда, але про моє волонтерство взяли лише маленький фрагмент. Крім того, мені вручили одну з чотирьох спеціальних нагород — Spirit of Carnival Award.

Інших дівчат запросили на сцену для нагородження під час фіналу, а мене — ні. Вони записали зі мною відео за день до фіналу. Я думала, що це тестове відео, але потім його показали в ефірі. Але мені не дали мікрофон для виступу», — повідомила Вікторія.

Апанасенко додала, що її розлютило те, що російську конкурсантку не запитали про війну в Україні.

«Саме слово „війна“ було сказано, а словосполучення, що Росія напала на Україну — ні, — сказала українська конкурсантка. — Я не знаю чому. Я не маю відповіді на це питання. Але мені боляче. Я зробила все, що могла. Я багато говорила не лише про війну, а й про те, наскільки наша країна технологічна, які у нас талановиті та сміливі люди. Російська учасниця взагалі не говорила про війну. Нічого. Жодного запитання до неї про агресію її країни. Жодного».

Представниця України зізналася, що була розчарована тим, що організатори не дали їй навіть 20 секунд для виступу зі сцени. Проте Апанасенко все ж таки змогла розповісти про жорстоку російську агресію в інтерв’ю західним ЗМІ.

«У мене було багато інтерв’ю для іноземних ЗМІ, — сказала вона. — Всі хотіли дізнатися про ситуацію в Україні. Деякі журналісти навіть запитували, чи закінчилася війна, що мене здивувало. Розповідала історії конкретних людей, показувала фотографії з Київщини, з місць, де побувала особисто. Питали про мою поїздку, тому що це унікальна історія для конкурсу. Вони були вражені тим, що я їхала три дні, частково під обстрілом, сама, із важкими валізами».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *