Зеленський висловив сумніви стосовно того, чи живий досі Путін

Зеленський висловив сумніви стосовно того, чи живий досі Путін

Володимир Зеленський поставив під сумнів те, що диктатор Володимир Путін живий на тлі триваючих спекуляцій щодо його здоров’я, пише MSN.

Український лідер виступив на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі, закликавши своїх союзників надіслати більше зброї його армії перед новими російськими наступами.

Він прокоментував тему мирних переговорів між Україною та Росією та вчорашню аварію гвинтокрила в Броварах, що під Києвом, в якій загинули 14 людей, включно з керівництвом МВС та цивільними мешканцями. Україна поки що не заявляла про причетність Росії, але президент наголосив, що «аварій під час війни не буває».

Серед його коментарів щодо тактики ворога, мабуть, найбільше непорозуміння викликало те, чи живий російський диктатор.

Зеленський сказав: «Я не зовсім розумію, з ким говорити і про що. Я не впевнений, що той президент Росії, який іноді з’являється на хромакеї, що це він і є. Я не зовсім розумію, що він живий, або це він приймає рішення, або хто там приймає рішення. Що за коло осіб? В мене немає такої інформації».

«Я не зовсім розумію, як можна пообіцяти європейським лідерам одне, а наступного дня почати повномасштабне вторгнення у державу. Я просто не зовсім розумію, з ким ми маємо справу. Коли ми кажемо „мирні перемовини“ — я не зовсім розумію, з ким», — додав президент.

Немає доказів того, що Путін серйозно хворий, і тим більше, що він помер. Але було багато припущень, що двійник міг використовуватися для деяких виступів. Експерти вважають, що кремлівські посіпаки хотіли б приховати його смерть у спробі вчепитися за владу.

«Зрозуміло, що і Росія, і Путін для України та Зеленського — це велика проблема. І зрозуміло, що суто психологічно пан Зеленський волів би, щоб ні Росії, ні Путіна не було. Але чим раніше український режим усвідомить те, що Росія і Путін є і будуть, що рано чи пізно все одно доведеться відмовлятися від усього антиросійського, тим краще для такої країни, як Україна», — заявив журналістам прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *