США хочуть створити аналоги української «Дії» для інших країн світу

США хочуть створити аналоги української «Дії» для інших країн світу

Агентство США з міжнародного розвитку USAID допоможе розповсюдити додаток електронного управління та цифрову платформу, які він підтримує в Україні, на інші країни, повідомило агентство у середу. Про це пише Devex.

«Дія» — це мобільний додаток та онлайн-портал, який допомагає українцям користуватися низкою державних служб за допомогою своїх смартфонів: від подання заявок на пільги до надання посвідчення особи та цифрових підписів, доступу до гуманітарної допомоги та критичних послуг. За даними українських офіційних осіб, додаток, запущений на початку 2020 року, зараз використовують понад 18,5 млн осіб, або більше половини дорослого населення України.

Адміністраторка USAID Саманта Пауер зустрілася з віце-прем’єр-міністром України Михайлом Федоровим на щорічних зборах Всесвітнього економічного форуму цього тижня у Давосі, Швейцарія. Там вона оголосила про плани агентства надати 650 000 доларів для заохочення впровадження систем електронного управління, таких як «Дія», поза Україною.

Раніше Пауер говорила, що бачить у «Дії» приклад того, як добре продумана, доступна і орієнтована на потреби людей технологія може рятувати життя.

«Ми всі знаємо відому приказку: для всього є додаток. Що ж, виявляється, є навіть програма для виживання у війні», — сказала вона минулого року на Форумі глобального цифрового розвитку.

У Давосі Пауер назвала «Дію» прикладом того, як країни всього світу можуть розробляти ефективні стратегії цифрової трансформації. Пауер сказала, що розглядає підтримку платформи як частину більш масштабних зусиль щодо використання технологій для підтримки демократичних реформ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *