Пентагон, USAID та Держдепартамент опублікували план нагляду за допомогою Україні

Пентагон, USAID та Держдепартамент опублікували план нагляду за допомогою Україні

Офіси генеральних інспекторів Департаменту оборони, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку випустили свій перший спільний план стратегічного нагляду за діяльністю країни у відповідь на війну в Україні. Про це пише Executive.gov.

Міжвідомча робоча група з нагляду в Україні складається з 17 організацій і збиратиметься щомісяця для забезпечення прозорості та координації зусиль з нагляду за реагуванням в Україні на рівні всього уряду, повідомили в середу у Департаменті оборони.

У Спільному стратегічному плані робочої групи на 2023 фінансовий рік для України перелічено 14 завершених і 64 запланованих або поточних проєкти, які пов’язано з допомогою від Сполучених Штатів.

Досягнення включають оцінку Пентагоном підзвітності обладнання, відправленого Україні, аудит кіберзагроз Департаментом внутрішньої безпеки, а також звіт USAID щодо прямої бюджетної підтримки.

Водночас відомства постійно перевіряють підготовку Збройних сил України за допомогою Департаменту оборони, а також оцінюють поповнення запасів зброї та обмін розвідувальними даними. Держава стежить і за гуманітарною допомогою та евакуацією посольства США в Києві.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *