Мешканці Київщини розповіли, як рятували дітей після авіатрощі з керівництвом МВС

Мешканці Київщини розповіли, як рятували дітей після авіатрощі з керівництвом МВС

Анна Майборода боялася найгіршого, коли гелікоптер з очільниками МВС України розбився біля дитсадка її доньки Віки, в результаті чого будівля, в якій перебувала дитина, загорілася. Про це пише ABC.

Молода мама підбігла до палаючої будівлі, але не побачила своєї дитини.

«Я почала кричати „Де діти?“. Чула, що діти десь в машинах, у сусідніх під’їздах багатоквартирних будинків. Деякі діти були в каретах швидкої допомоги, — розповіла вона через день після аварії. — Я почала кричати прізвище своєї дитини. Через деякий час я почула, як вчителька кричить: “Анно! Анно! З нами ваша Віка”».

Донька Майбороди обійшлася без серйозних травм. Іншим не пощастило.

За словами офіційних осіб, серед 14 загиблих була одна дитина, а ще 11 дітей отримали поранення. Загинули також міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський і двоє його заступників, співробітники МВС та члени екіпажу. Речниця поліції сказала, що вони летіли у прифронтову зону.

Микола Антонов перебував у будівлі дитячого садочка зі своїм п’ятирічним сином, коли раптом усе спалахнуло.

«Я встав, почав гасити свій одяг, який горів, і шукати свого сина. Він встиг дійти до дверей, з ним нічого не сталося, слава Богу, і ми почали виводити дітей, — сказав Антонов. — Вихователі добре впорались. Швидко зреагували, і нам вдалося вивести всіх дітей на подвір’я. Ми вийшли і це був шок, апокаліпсис, все горіло».

У четвер на лікуванні в лікарні все ще перебували 16 осіб, у тому числі шестеро дітей. Серед щасливчиків опинилася і Софія Слісаренко. У середу вона не пішла в дитсадок через хворобу, розповіла її мама Олена.

«Наші друзі тут, на жаль, померли. Деякі друзі були госпіталізовані в критичному стані, тому нам довелося приїхати сюди», — розповіла Олена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *