На зустрічі в Рамштайні не ухвалили рішення про постачання танків в Україну

На зустрічі в Рамштайні не ухвалили рішення про постачання танків в Україну

Учасники зустрічі Контактної групи з питань оборони України в німецькому Рамштайні не змогли схвалити рішення про постачання Україні основних бойових танків, пише Ukrinform.

Про це заявив новопризначений міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, виступаючи за підсумками 8-го засідання групи, додавши, що таке рішення може бути ухвалене вже найближчим часом. Він визнав помилковим припущення про те, що Німеччина стоїть на шляху створеної сильної коаліції держав. За словами міністра, є аргументи «за» постачання і аргументи «проти», які висувають різні сторони. У воєнний час їх треба враховувати.

Пісторіус, однак, не виключив, що консенсус щодо танків Leopard буде досягнутий, не ставши прогнозувати, коли це може статися.

«Я абсолютно впевнений, що рішення буде прийнято найближчим часом. Але я не знаю, яким воно буде», — сказав політик.

Міністр запевнив, що видасть розпорядження, щоб чітко з’ясувати, де, скільки і в якому стані є танки різних типів.

«Якщо рішення буде прийнято — через тиждень, через два тижні або через день — ми повинні мати можливість діяти швидко… Ми готуємося», — сказав Пісторіус.

Він не погодився з твердженням, що Німеччина вагається. Берлін, за його словами, «дуже ретельно зважує всі „за“ і „проти“, тому що потрібно бути обережним з огляду на можливі наслідки та зобов’язання перед власним населенням».

Пісторіус негативно відповів на запитання, чи вважає він, що зволікання можуть призвести до поразки України: «Ні. Тому що ми приймемо рішення якомога швидше. І ми вже підтримуємо Україну у великих обсягах і будемо продовжувати нашу підтримку стільки, скільки буде потрібно, поки не закінчиться війна».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *