Олена Зеленська та Хілларі Клінтон виступили на саміті Forbes за права жінок

Олена Зеленська та Хілларі Клінтон виступили на саміті Forbes за права жінок

Перша леді України Олена Зеленська та екс-держсекретарка США Хілларі Клінтон виступали за права жінок на саміті Forbes 30/50, який пройшов в Абу-Дабі. Про це пише The National News.

Вони закликали до рівності в оплаті праці та необхідності інституційної підтримки для підтримки жінок у досягненні ґендерної рівності. Клінтон сказала, що жінки повинні захищати інших жінок, знаходити союзників, а також навчатися силі спілкування.

«Занадто часто ви єдина жінка, яка може висловитися або спробувати донести свою точку зору в не дуже доброзичливій атмосфері», — підкреслила Клінтон.

Вона сказала, що війна в Україні, як і конфлікти в Афганістані чи Ірані, продемонструвала, що жінки та діти найбільше страждають від воєнних конфліктів та зміни клімату. За словами Клінтон, голосно говорячи, жінки посилюють голоси інших жінок. Вона сказала, що Зеленська робить саме це.

Говорячи про труднощі, з якими зіткнулася Україна після російського вторгнення, Зеленська зазначила, що це час випробувань для кожної жінки в Україні, і вона не виняток. Наводячи приклади стійкості та відваги українських жінок, перша леді заявила, що вони адаптувалися швидше, ніж передбачали їхні вороги.

«Українські чоловіки і жінки адаптуються так швидко, що наші вороги не в змозі вигадувати нові виклики», — сказала Зеленська.

Перша леді додала, що її зусилля щодо встановлення дипломатичних партнерських відносин та мобілізації гуманітарної діяльності за допомогою інших перших леді виявилися ефективними.

«Раніше вважалося, що перші леді — це м’яка сила. Але ми показали, що ми не просто м’яка сила. Ми сила, і ми можемо продовжувати змінювати світ», — сказала вона.

Говорячи про важливість Міжнародного жіночого дня, Зеленська заявила, що це не має бути просто день для розмов про права та рівність жінок.

«Я хотіла б, щоб ми всі пам’ятали, що рівність — це нормально», — сказала вона.