Президенту України вдруге відмовили у виступі на церемонії «Оскар»

Президенту України вдруге відмовили у виступі на церемонії «Оскар»

Президент України Володимир Зеленський подавав запит на виступ відеозв’язком на церемонії вручення премії «Оскар» цього року, але, як повідомляється, Академія відхилила його, повідомляє Whynow.

Зеленський з’являвся на кількох церемоніях вручення кінопремій, а також на фестивалях після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але, схоже, «Оскар» не дуже хоче його виступу.

Як повідомляє Variety, Академія відмовила Зеленському в проханні з’явитися в ефірі цієї неділі, коли відбудеться вручення премії. Це вже друга відмова Зеленському від Академії.

Прем’єра документального фільму про Зеленського під назвою Superpower відбулася на Берлінському кінофестивалі минулого місяця. Режисери фільму — Аарон Кауфман і Шон Пенн. Пенн закликав уряд США надати більше допомоги Україні, і він також представив Зеленського на церемонії вручення премії «Золотий глобус» у січні, де голова держави наполягав, що Україна виграє цю війну.

Продюсер «Оскара» Вілл Пекер відхилив прохання Зеленського з’явитися в телетрансляції церемонії нагородження минулого року. Variety повідомляє, що Пекер «висловив занепокоєння тим, що Голлівуд приділяє увагу Україні, тому що постраждалі від конфлікту білі. Навпаки, Голлівуд ігнорує війни по всьому світу, які впливають на кольорових людей».