Українська петиція щодо зміни офіційної назви Росії набрала 25 тисяч підписів

Українська петиція щодо зміни офіційної назви Росії набрала 25 тисяч підписів

Російські чиновники виступили проти розмов України про зміну офіційної назви Росії на Московію після того, як українська петиція щодо потенційної зміни назви набрала 25 000 підписів, пише The Hill.

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру України Денису Шмигалю «ретельно» розглянути перейменування Росії на Московію, враховуючи наслідки з точки зору міжнародного права та чи можливо це в історичному та культурному контексті.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила в суботу в Telegram, що Зеленський намагається створити «Україну, яка буде анти-Росією».

Дмитро Медведєв, близький соратник президента Володимира Путіна і заступник голови Ради безпеки Росії, також відреагував на новину, заявивши, що вони не розглядатимуть зміну назви.

«Верховний н.. цист Києва [Зеленський] доручив опрацювати питання про перейменування Росії на Московію. Ну що я можу сказати… Наша відповідь? Ні, звичайно ні», — сказав Медведєв.

У петиції зазначається, що назва «Московія» «вживалася в європейських і деяких азіатських мовах» і фігурувала «на багатьох історичних картах XVI-XIX століть, які були виготовлені в Європі до і після перейменування Московської імперії на Всеросійську імперію».