До Євробачення розпочато найбільший у світі музичний флешмоб на підтримку України

До Євробачення розпочато найбільший у світі музичний флешмоб на підтримку України

Офіційно стартував #HelpUkraineSong – глобальний громадський рух, який уже набув величезних обертів і об’єднає світ через музику в день фіналу Євробачення. Це музичний момент солідарності з Україною, повідомляє The Guide Liverpool.

Як пише видання, #HelpUkraineSong створить найбільший у світі фізичний і цифровий флешмоб під час підготовки до Євробачення 2023 та в день його проведення (субота, 13 травня 2023 р., Ліверпуль, Англія), де люди, які збираються разом, виконають пісню The Beatles With A Little Help From My Friends о 12:00 за київським часом. Вони також будуть робити пожертви War Child, єдиній спеціалізованій благодійній організації для дітей, які постраждали від конфлікту.

Напередодні та в день Євробачення усім бажаючим по всьому світу пропонується завантажити свою версію пісні в будь-якому каналі соцмережі з хештегом #HelpUkraineSong – або просто співати, танцювати чи робити пантоміми під неї.

Рух підтримується Міністерством культури та інформаційної політики України, а також київським креативним агентством Hoshva PR & DGTL, яке керуватиме кампанією з України. Українські артисти Євробачення, минулі та нинішні, а також українська публіка братимуть участь або в день свята на місці, або онлайн. У всьому світі хвиля відомих музикантів теж підтримує його.

Такі партнерські організації, як музеї, художні галереї, підприємства, торгові марки, роздрібні торговці, театри, спортивні організації та громадські групи, залучають музикантів, художників, танцюристів. Вони планують фізичні флешмоби, у яких представники громадськості зможуть взяти участь опівдні суботи, 13 травня 2023 року.