Посол України в США зробить першу подачу на відкритті чемпіонату з бейсболу

Посол України в США зробить першу подачу на відкритті чемпіонату з бейсболу

Пані Посол України в США Оксана Маркарова збирається зробити першу подачу на домашньому матчі Washington Nationals сезону MLB 2023, пише The Hill.

У прес-релізі, опублікованому в середу, Маркарова, яка була призначена на свою нинішню посаду в 2021 році, виконає урочисту першу подачу перед іграми у День відкриття Національної збірної проти суперника зі Східного дивізіону NL, Atlanta Braves. Донька Маркарової Анна та військовий аташе посольства України в США Олександр Рожков приєднаються до неї.

«Для нас велика честь, що посол Маркарова приєдналася до нас, коли ми святкуємо початок бейсбольного сезону, — сказав керуючий власник Nationals Марк Д. Лернер. — Ми глибоко захоплюємося лідерством і мужністю посла Маркарової, а також силою всього українського народу в цей найважчий час, і ми пишаємося тим, що підтримуємо Україну».

Маркарова приєдналася до таких видатних діячів, як президент Обама, президент Джордж Буш і колишній директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі, які подавали першу подачу за команду округу Колумбія, яка виграла World Series в 2019 році. .

«Для мене велика честь розпочинати цей День відкриття, і я щиро вдячна усім американцям за те, що вони підтримують Україну, коли ми боремося за наші домівки, гідність, свободу та незалежність. Ця війна вже забрала життя сотень українських спортсменів і тренерів, у тому числі одного бейсболіста, який воював у лавах Збройних сил України», – йдеться у повідомленні Маркарової.

«З перших днів широкомасштабної військової агресії Росії тисячі українських спортсменів стали добровольцями захищати свою країну, серед них 56 бейсболістів. Ми поділяємо пристрасть до свободи та бейсболу разом із США, і ми переможемо разом», – додала пані Посол.