Велика Британія в ОБСЄ: Україна знищила військову репутацію Росії

Велика Британія в ОБСЄ: Україна знищила військову репутацію Росії

Спритність і винахідливість українців, за підтримки їхніх партнерів і на тлі вражаючого рівня некомпетентності російського військового керівництва, підірвали репутацію Росії. Про це заявив військовий радник Великої Британії Ієн Стаббс на засіданні Форуму ОБСЄ з безпеки співробітництва, повідомляє Ukrinform.

«За підтримки своїх партнерів Україна показала, що спритність і винахідливість можуть мати руйнівний ефект проти так званої наддержави», – сказав британський військовий дипломат.

За його словами, останніми тижнями приголомшливі втрати, понесені Росією навколо Бахмута, мабуть, мали значний вплив, і російський штурм, здавалося, зупинився. Звіти свідчать про те, що російським військовим і групі Вагнера терміново потрібно поповнити особовий склад і запаси боєприпасів.

Стаббс зазначив, що приблизно 30 000 російських бійців були вбиті або поранені з початку битви за Бахмут дев’ять місяців тому, причому сили Вагнера «просунулися лише на 25 км за цей час».

«Як би вони не намагалися представити реальність, альтернативну правді на полі бою, за допомогою все більш смішного килима дезінформації, вражаючі рівні некомпетентності російського військового керівництва, які підірвали військову репутацію Росії, очевидні для всіх», — сказав він.

Стаббс також зазначив, що в лютому на сході України були помічені російські багатоцільові гусеничні броньовані машини МТ-ЛБ радянського виробництва, модифіковані старими морськими вежами та гарматами, які все ще пофарбовані у морські кольори.

«Ці системи морської зброї сталінської епохи, 60-річні основні бойові танки Т-62 і старовинні бронетранспортери БТР-50, які Росія використовує в Україні, є справжньою демонстрацією типу „високих технічних характеристик“, згідно яких військова та оборонна промисловість Росії тепер і розглядаються», – сказав Стаббс.