У США виставили на благодійний аукціон картину, підписану Зеленським

У США виставили на благодійний аукціон картину, підписану Зеленським

Оригінал картини із зображенням Володимира Зеленського та автографом президента України продають на аукціоні, а кошти від продажу будуть спрямовані на допомогу народу країни, який постраждав під час війни з Росією. Про це пише CBS News.

Пропозиції за картину розміром 40 на 24 дюйми американського художника Олега Джонса починаються від 50 000 доларів, а мета полягає в тому, щоб продати її щонайменше за 100 000 доларів, заявив у четвер Боббі Лівінгстон, виконавчий віце-президент аукціоніста RR Auction у Бостоні.

На картині зображено Зеленського на тлі синьо-жовтого прапора України. Кілька піднятих зірок у верхньому лівому куті твору утворюють серце навколо золотого тризуба з національного герба. Акрилові фарби покриті смолою, посипаною скляним пилом, що надає блискучого ефекту. Картина підписана англійською мовою: «Зеленський, Слава Україні».

Подивитися на картину можна у Twitter.

Аукціон, який завершиться 12 квітня, включає фотографії президента, який підписує картину у своєму кабінеті. Кошти будуть спрямовані на користь Міжнародного благодійного фонду Дмитра Касьяненка (Київ) через американську компанію The Power of A Dream Foundation і на закупівлю медичного обладнання, інструментів та ліків для українського народу.

Бейсбольний м’яч із підписом Зеленського продали на аукціоні в травні за 50 тисяч доларів, значна частина яких пішла на гуманітарну допомогу Україні.