З Fox News пішов ведучий, який критикував Україну: росіяни вже пропонують йому роботу

З Fox News пішов ведучий, який критикував Україну: росіяни вже пропонують йому роботу

Відомий пропагандист російського державного телебачення заявив у понеділок, що головні ЗМІ США «втратили останній голос розуму» після того, як скандальний ведучий Fox Такер Карлсон раптово залишив мережу. Про це пише Politico.

В електронному листі Карлсону, опублікованому в Telegram, російський пропагандист Володимир Соловйов, ведучий телеканалу «Росія-1», сказав, що «щиро» підтримує рішення Карлсона.

«Ви маєте наше захоплення та підтримку в будь-якому починанні, яке ви виберете для себе наступним, будь то балотування в президенти Сполучених Штатів (що вам, до речі, ймовірно, цілком варто зробити), або створення незалежного медіапроєкту, — сказав Соловйов. — Ми з радістю запропонуємо вам роботу, якщо ви захочете продовжити в якості ведучого!»

Як нагадує Детектор медіа, в ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну «тиранією», а президента України Володимира Зеленського — «маріонеткою адміністрації Байдена».

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з’являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, «тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну точку зору».

Російські ЗМІ разом з іншими ведучими мережі часто згадують Карлсона через його захист Росії у війні проти України. У своєму твіті англомовне видання новин RT News також «запропонувало» Карлсону роботу.

У понеділок було оголошено, що Fox News розходиться з Карлсоном після семи років його програми «Tucker Carlson Tonight». Остання програма ведучого була в п’ятницю.