Росія може піти в наступ на кількох ділянках фронту: речник Білого дому

Росія може піти в наступ на кількох ділянках фронту: речник Білого дому

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі поспілкувався з вашингтонським кореспондентом France 24 про війну в Україні, перспективи дипломатичних відносин США з Китаєм та ядерної угоди з Іраном.

Говорячи про війну в Україні, Кірбі описав запеклі бої, які зараз точаться на Донбасі, особливо навколо міста Бахмут. За словами речника Білого дому, Сполучені Штати очікують, що росіяни найближчим часом зроблять спробу ще одного наступу на півдні.

«Ми очікуємо, що, коли погода покращиться, росіяни спробують зробити додаткові наступальні кроки будь-де вздовж цього фронту», — сказав він, зазначивши, що США намагаються допомогти українцям підготуватися до цього наступу.

«Ми майже щодня працюємо з українцями разом. І ми постійно спілкуємося з Україною щодо їхніх потреб у боротьбі», — сказав він.

Що стосується відносин між Вашингтоном і Пекіном, Кірбі підтвердив, що передбачувана шпигунська куля фактично поклала край будь-якому прогресу, принаймні на даний момент. На завершення Кірбі торкнувся питання Ірану, зокрема його підозрюваної участі у війні в Україні.

«Надаючи їм (росіянам) сотні безпілотників зі смертоносними можливостями, Іран прямо і явно допомагає Росії у цій війні. Ми збираємося продовжувати притягувати режим до відповідальності», — сказав він, додавши, що ядерна угода з Іраном «зараз не стоїть на порядку денному».