Вімблдон заплатить за розміщення українських гравців і надасть допомогу Україні

Вімблдон заплатить за розміщення українських гравців і надасть допомогу Україні

All England Club заплатить за розміщення українських тенісистів та їхніх команд під час сезону та пожертвує 1 британський фунт (приблизно 1,25 долара) за кожен квиток, проданий на Вімблдоні, для надання допомоги Україні — це може перевищити 500 000 фунтів ($620 000), пише NBC.

Це відбувається після рішення дозволити гравцям з Росії та Білорусі повернутися до турніру, незважаючи на війну, що триває.

Голова клубу Ієн Х’юітт заявив на щорічній весняній прес-конференції найстарішого турніру Великого шолома, що дозволити росіянам і білорусам змагатися на Вімблдоні після дискваліфікації їх рік тому через вторгнення в Україну було «ймовірно, найскладнішим рішенням за весь час мого головування».

Х’юітт і виконавчий директор клубу Саллі Болтон заявили, що Вімблдон не транслюватиметься в Росії чи Білорусі, а їхні ЗМІ не будуть допущені на турнір цього року.

За їхніми словами, прапори або знаки підтримки цих країн і війни будуть заборонені на території проведення турніру, а гравці почали підписувати декларації про те, що вони не будуть демонструвати підтримку Росії, Білорусі або війни в Україні.

Серед гравців, які зараз мають право повернутися на Вімблдон: Аріна Сабаленко з Білорусі, яка займає 2-е місце в рейтингу та виграла Australian Open і стала першим у цьому році титулом Великого шолома в січні, і Даніїл Медведєв з Росії, колишній № 1, який виграв Відкритий чемпіонат США 2021 року.

Серед інших — Вікторія Азаренко, дворазова чемпіонка мейджору та колишня № 1 з Білорусі, і Карен Хачанов, дворазовий півфіналіст мейджору та колишній член топ-10 з Росії.