Українці тепер можуть отримати в «Дії» довідку про відсутність судимості

Українці тепер можуть отримати в «Дії» довідку про відсутність судимості

Міністерство цифрової трансформації запустило новий сервіс у додатку «Дія», який дозволяє українцям отримати довідку про несудимість у кілька кліків, пише Ukrinform.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з питань інновацій, освіти, науки і технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Команда Міністерства цифрової трансформації продовжує оцифровувати найпопулярніші державні сервіси. Довідка про несудимість є одним із найпопулярніших документів в країні. Щороку її отримують близько 1 млн українців. Тепер документ можна отримати в „Дії“. Ми автоматизували процес підготовки витягу та зробили його максимально зрозумілим і швидким, щоб українці могли користуватися зручним онлайн-сервісом», — зазначив Міністр.

Щоб отримати довідку про несудимість у «Дії», потрібно:

  • зайти в розділ «Послуги» в додатку;
  • виберіть «Довідки та витяги» — «Витяг про відсутність судимості»;
  • виберіть тип і мету запиту; заповніть свою інформацію;
  • і надішліть запит.

Якщо інформація про вас є в центральній базі даних і не потребує додаткової перевірки, дані будуть витягнуті з реєстрів, а витяг буде сформований автоматично.

Нагадаємо, що у квітні Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 9165, який дозволить українцям обирати програми та проекти, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку, на порталі «Дія».