За останній рік в усьому світі різко зросло несхвалення керівництва Росії

За останній рік в усьому світі різко зросло несхвалення керівництва Росії

Згідно з новим опитуванням Gallup, схвалення керівництва Росії впало в усьому світі після того, як у лютому 2022 року розпочалось неспровоковане повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Ця тенденція, ймовірно, продовжиться через війну, що триває. Про це пише Yahoo News.

Перше в історії Gallup відстеження рейтингів світових лідерів почалося в 2007 році. Путін правив Росією протягом усього цього часу, прийшовши до влади в 1999 році; а схвалений референдум дозволяє йому залишатися при владі до 2036 року.

У останньому опитуванні в середньому 57% у 137 країнах заявили, що вони не схвалюють керівництво Росії, яке є синонімом самого Путіна та олігархів і силовиків, які утримують його при владі.

Всього за рік до цього цей показник становив 38%, що свідчить про те, як різко зросло несхвалення російського керівництва в усьому світі після повномасштабного вторгнення в Україну. Більшість у 81 із 137 країн заявили, що вони не схвалюють керівництво Росії.

Хоча схвалення здібностей Росії до глобального лідерства (окремий показник) становило в середньому 33% у 2021 році, воно впало до 21% у 2022 році практично у всіх регіонах світу.

Кремль опинився в політичній та економічній ізоляції після того, як почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, спровокувавши найбільшу війну у Європі з часів Другої світової війни.