У Конгресі США представили проект резолюції Перемоги України

У Конгресі США представили проект резолюції Перемоги України

Члени Конгресу США представили проект резолюції Перемоги України, який підтримує зусилля українців у боротьбі за свободу, а також вступ України до НАТО. Про це повідомляє Ukrinform.

Документ було представлено під час прес-конференції, організованої Гельсінською комісією. У резолюції підтверджується, що політикою США є «забезпечити Україні можливість зберегти суверенітет над своїми міжнародно визнаними кордонами, домагатися справедливості та відшкодування для України, щоб сприяти відбудові, а також інтегрувати Україну в євроатлантичні інституції, такі як НАТО, відповідно до політики США з 2008 року».

Як повідомила у Facebook посол України в США Оксана Маркарова, у проекті постанови йдеться, що Палата представників:

1) Підтверджує, що політика США полягає в тому, щоб Україна перемогла російське вторгнення та відновила свої міжнародно визнані кордони 1991 року.

2) Вважає, що мир після Перемоги України має бути забезпечений інтеграцією України до НАТО та інших євроатлантичних інституцій відповідно до довгострокової політики США.

3) Заявляє, що Сполучені Штати повинні працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити виплату Російською Федерацією репарацій Україні; допомогу світової спільноти у відновленні України; притягнення керівництва РФ до відповідальності за цю загарбницьку війну; відновлення справедливості для жертв злочинів, скоєних РФ під час її вторгнення.

Співавторами резолюції є члени Палати представників Конгресу США: республіканець Джо Вілсон, голова Гельсінської комісії, і демократ Стів Коен, рейтинговий член Гельсінської комісії.

Як повідомлялося, в адміністрації президента Байдена переконані, що контрольований демократами Сенат і Палата представників з республіканською більшістю продовжуватимуть послідовну підтримку України.