Популярний український гурт продає квитки на концерт у звільненому Криму

Популярний український гурт продає квитки на концерт у звільненому Криму

Український гурт «Антитіла» розпочав передпродаж квитків на стадіонне шоу у тимчасово окупованій наразі Ялті на Південному березі Криму 23 серпня 2024 року. Про це група повідомила у Instagram, пише Rubryka.

«Літо 2024! Так, вам не здалося. Антитіла оголошують концерт у Криму. В Українському Криму. Ми відкриваємо передпродаж на перше велике стадіонне шоу в Ялті. 23 серпня 2024 року, стадіон „Авангард“», — йдеться у повідомленні.

Ялта — південне місто на окупованому півострові Крим, яке було незаконно захоплене російськими військами у 2014 році та анексовано після фіктивного референдуму. З того часу українські та кримськотатарські активісти зазнають переслідувань з боку окупаційної влади. За даними громадської організації «Вільний Крим», 54 000 людей на півострові змушені залишити свої будинки та стати вимушеними переселенцями, але, ймовірно, насправді їх удвічі більше, близько 100 000 осіб.

«Антитіла впевнені, що влітку 2024 року ми всі зможемо зібратися у звільненій від російських окупантів українській Ялті і прикрасити жовто-блакиттю, сучасною українською музикою усе Південне узбережжя Криму», — написали вони.

У серпні 2022 року міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що після відновлення української адміністрації у Криму на півострові розпочнеться не лише реінтеграція, а й реконструкція. У рамках цієї програми міністерство хоче зробити Крим частиною відкритого європейського транспортного простору.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що Україна вже розробляє маршрути евакуації для жителів окупованого Криму, які захочуть залишити півострів у період активної фази його звільнення.