Прем’єр-міністр України зустрівся з Папою Римським: головні теми візиту

Прем’єр-міністр України зустрівся з Папою Римським: головні теми візиту

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та Папа Римський Франциск обговорили формулу миру та допомогу у поверненні депортованих Росією українських дітей під час зустрічі у Ватикані, пише Ukrinform.

«Я просив Його Святість допомогти у поверненні додому українців, українських дітей, яких злочинним шляхом затримано, заарештовано, депортовано до Росії», — сказав Шмигаль на прес-конференції в Римі.

Глава уряду зазначив, що обговорював з Папою Римським формулу миру, запропоновану президентом Зеленським, та можливий шлях її реалізації, а також допомогу Ватикану у цьому питанні.

«Я також запросив Його Святість особисто відвідати Україну», — додав прем’єр-міністр.

Шмигаль прибув до Італії у середу, 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з відновлення України та провів зустрічі з президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки, головами палат італійського парламенту. Папа Франциск прийняв Шмигаля 27 квітня, напередодні свого апостольського візиту до Угорщини.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона готова зустріти Папу Римського у Києві в будь-який час.

«Зустрінемо Папу Римського з розкритими обіймами, Україна з Папою за мир. Наше запрошення все ще актуальне, це постійно відкрите запрошення, він може приїхати будь-коли», — зазначив Кулеба.