Чарльз ІІІ та Камілла відкрили сцену Євробачення, яке пройде від імені України. Відео

Чарльз ІІІ та Камілла відкрили сцену Євробачення, яке пройде від імені України. Відео

Король та королева-консорт вчора ввечері представили сцену для фіналу конкурсу пісні «Євробачення», який відбудеться наступного місяця у Ліверпулі від імені України, пише ITV.

Чарльз і Камілла натиснули кнопку, щоб висвітлити декорації M&S Bank Arena, звідки шоу транслюватиметься приблизно для 160 мільйонів людей. Сцену відкрили під саундтрек Євробачення-2023, створений українським композитором Михайлом Некрасовим.

Очі Європи та багатьох інших країн світу будуть прикуті до Великої Британії другі вихідні поспіль після історичної коронації короля у Вестмінстерському абатстві лише за тиждень до цього.

Велика Британія, яка посіла друге місце минулого року, проводить захід від імені переможців України, яка не може провести Євробачення через вторгнення Росії. На новій сцені, освітленій синім, жовтим та рожевим квітами, Чарльз і Камілла поговорили з українською ведучою Юлією Саніною, солісткою рок-гурту The Hardkiss. Саніна планує захищати свою рідну країну на світовій арені та буде одягнена у вбрання від українських дизайнерів. Тема шоу — «Об’єднані музикою».

Король і королева-консорт хотіли висловити свою підтримку цьому заходу, незважаючи на те, що вони готуються до свого важливого моменту під пильною увагою всього світу. Британія не приймала фіналу Євробачення 25 років, а церемонія коронації не проводилася 70 років.