З усіх інституцій українці найбільше довіряють Збройним Силам: опитування

З усіх інституцій українці найбільше довіряють Збройним Силам: опитування

Про це свідчать результати опитування «Суспільно-політичні настрої на тлі повномасштабного вторгнення Росії на територію України», яке провела компанія Gradus Research, повідомляє Ukrinform.

Згідно з результатами опитування, Збройним Силам України довіряють 69% українців, що є найвищим показником серед усіх інституцій. Водночас 49% опитаних заявляють, що довіряють президенту Володимиру Зеленському. На третьому місці волонтерські організації, яким довіряють 27% громадян.

Згідно з даними дослідження, українці також довіряють лікарям (20%), благодійним організаціям (16%) та Національній поліції (12%). Водночас громадяни виявляють значно нижчий рівень довіри до Кабінету міністрів (9%), Національного банку (6%) та Верховної Ради (5%), відзначають соціологи.

Ще менше українців довіряють Державній митній службі, Мінфіну та судовій системі — по 2% респондентів кажуть, що довіряють кожній з цих інституцій. Згідно з даними дослідження, Державна податкова служба є інституцією, якій найменьше довіряють: лише 1% респондентів.

Водночас 8% респондентів стверджують, що не довіряють жодній із зазначених інституцій.

Gradus Research провела уже вісім хвиль дослідження настроїв українців під час війни. Остання, восьма хвиля опитування була проведена 24-25 квітня, під час якої 1000 респондентів заповнили анкету в спеціальному мобільному додатку.